Ingenting

Av någon anledning så blev jag en riktig livsnjutare denna helgen. Man blir kanske sådan när man haft mycket att göra under en ganska intensiv period. Den är dock långt ifrån slut. Det jobbiga har väl egentligen knappt börjat. Vi flyttar ju snart (i april) och man blir så nojig och börjar njuta som aldrig förr när man vet att något som man älskar ska "tas ifrån en". Jag älskar verkligen vår lägenhet och vårt lilla liv här i Ventura.

På söndagar brukar jag vanligtvis har en drös läxor eftersom det oftast är dead-line midnatt mellan söndagar och måndagar i min online-mattekurs. Det brukar oftast vara inlämning av min företagsekonomi/accounting på måndag morgon också, så jag sitter ju oftast och jobbar ikapp det sista på söndagar. Idag så har jag inget sånt. Då har jag alltså passat på att göra.. INGENTING, och njutit av det.

Det ända jag har gjort idag som krävt lite kraftansträngning är att åka och äta på ett ställe som jag velat ta med Mjukis till. Det ligger väldigt lägligt bredvid det där glass-stället som jag har skrivit om innan. Dom har 10 olika frozen yoghurt smaker och man gör sin egen version. Idag hade dom dock inte dom smakerna jag hade längtat efter, dom byter visst ut vissa smaker lite då och då. För min del blev det lite olika klickar av choklad, french vanilla, jordgubb och cookies and cream. Jag la sen lite färska jordgubbar, kiwi och lite white chocolate chip på toppen.


Mjukis såg att dom hade lite mindre skålar, vilket jag helt har missat ;)

Livet leker

I lördags så åkte jag med Mjukis ner till Canoga Park (i the Valley) där han jobbar. Han släppte av mig på Westfield Mall. Det är ett väldigt stort köpcenter där det finns väldigt många olika butiker, typ allt från H&M till Gucci (vet inte om just Gucci finns där men liknande high-end butiker). Det är lite "exklusivt" med H&M här och det finns inte så många, även om det kommer nya butiker i LA-området hela tiden. Det närmsta för mig ligger i alla fall dit jag åkte, alltså ca 45 min bilfärd från Ventura om trafiken är okej.

Det känns så skönt att få komma till nåt som känns så bekant som H&M och IKEA när man är så långt borta från Sverige. Jag blir helt lyrisk. Hittade i alla fall lite nya plagg att ha på mig. Snurrade in mig på marinblått och vitt. :D Behövde ljusa ner min annars väldigt svarta garderob, så marinblått kändes som ett bra steg :P




Efter min shopping-runda så blev det lunch med Mjukis, hans pappa och hans gäster från Kanada. Vi introducerade vårt favvo burrito-ställe Chipotle för dom, vilket visade sig vara en bra ide.

Efter lunchen så åkte jag och Mjukis tillbaka till hans jobb och jag hjälpte/höll honom sällskap på hans jobb. När vi va klara så åkte vi hem till hans földrar i Camarillo. Vi ska ju flytta dit om ca en månad och började titta ut vart vi skulle få plats med lite av våra möbler. Sen så satte jag mig ute i deras hamock och satt och NJÖT av solen och tillvaron medans Mjukis spelade piano. Det va verkligen ett sånt Carpe Diem-ögonblick och jag bara njöt av livet. När resten av gänget dök upp så blev det sushi och öl.

..med andra ord.. en helt perfekt lördag.


Lugnt och skönt

Det är sååååå skönt. Det är lördag och jag har ingen läxa som jag MÅSTE göra precis just nu. Helt skum känsla. Nu hag har jag haft två tunga prov denna veckan och inget liv. :S

Jag vaknade halv 8.. en lördagsmorgon!! Så nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra med mig själv. Har dock stoppat in en hög tvätt för det har inte hunnits med nånting av det i veckan. Har inga läxor som ska lämnas in varken söndag natt eller måndag morgon så nu måste jag ta tag i allt jag försummat under veckan.

Skulle ju så gärna åkt och hälsat på Emelie i helgen.. men jag vet inte om det går :( Kanske åka upp på fredag efter jobbet som jag gjorde sist?!

Usch sen så ska vi ju flytta snart.. Det är verkligen dags att börja packa och sortera. VILL INTE :(

Veckans födelsedagar!

Frida och min mamma har fyllt ännu ett underbart år denna veckan.
Grattis till er! Love you! <3



Övning ger färdighet

Det blev ännu en lugn helg. Väldigt skönt efter jobbiga veckor. Fast jag måste erkänna. Det har krypigt lite i kroppen. Så när Karina och Mike undrade om vi ville hänga med på lunch-bio så tackade jag ja. Pratade med min älskade Malin och hon åker till Thailandet, som min 3åriga brorson säger, om ett par dagar. Lyckans ost!
Jaa.. vi är lite kära i varandra, jag och Malin.

När jag hade pratat klart med henne så va det dags för bio. Vi va och såg den nästan tre timmar långa Watchmen. Hade inte så bra koll på filmen mer än att svenkan Malin Åkerman spelar en av huvudrollerna. Filmen va bättre än jag förväntade mig och det e ju alltid positivt. Det va mer handling än jag trodde det skulle va, inte bara en massa fights och slagsmål. Det va också en del naket så för dom som vill ha manligt ögongodis så fick man se en blå naken man genom hela filmen och för dom som vill ha kvinnligt ögongodis så fanns det en del av det med. :D


Den svart-och vita masken va riktigt cool. :D Ni förstår varför om ni ser/har sett filmen.

Idag har jag haft prov i företagsekonomi :( Gick väl sådär, men men. Har även övningskört med Mjukis pappa inför min uppkörning om ca 2 veckor. Ja.. jag har inte tagit mitt amerikanska körkort ännu.. fyyyy på mig.

Marie Simpson


Är det likt?
http://simpsonizeme.com/

Middagen avklarad

Tack för alla kommentarer, det är jättekul att läsa. :D

Idag så har jag inte gjort så mycket, sååå skönt! Har haft en rätt busy vecka. När ska det lugna ner sig?!  Pratade med Niki ett tag, och det va jättekul för vi har inte pratat på evigheter, känns det som i alla fall.

Saknar dig min underbara Niki!

Idag får det bli en slappe dag. Både jag och sambon sitter i myskläder i soffan och pysslar, och har precis ätit en typisk lördagsmiddag. Jag tog en promenad bort till affären och köpte lövbiff och glass. Ja, vi ska inte äta det tillsammans utan ja.. ni fattar. Det blev wokade grönsaker, lövbiff, pommes och tsatsiki till middag idag. Så nu är jag så mätt att jag nästan spricker. Till efterrätt (om ett lååååångt tag) så får det bli Ben & Jerrys glass, Banana Split till mig och Häagen-Dazs, Rom Russin till Mjukis. Jag är inte så glad för den smaken.

Igår så kom Mike och Karina på vår tradionella Battlestar Galactica-kväll. Det va sista avsnittet  EVER igår. :( Två timmar av spänning och lite gråt. Fast det kommer en "film" i höst där man får se saken från Sylonernas perspektiv.

Jag skulle laga middag och hade fått för mej att jag va sugen på kasslergryta. När jag kom till affären så inser jag att det knappt finns. Pratade med Mjukis mamma (som är amerikan) och hon berättade att det är väldigt ovanligt här. KASSLER LIXOM.. en klassiker i alla svensson svensson-hem. Husmanskost!

Efter mycket letande så hittade jag det. Fast det gjorde mig inte speciellt glad. Anledningen till det är för att det jag hittade va snordyrt. Det fanns två alternativ.
1. Tre 6 mm tjocka skivor för $5.99, alltså ca 49 kr (16.50 kr per skiva)
2. Fyra 4 mm tjocka skivor, dock lite störe i storleken än dom andra för övrigt, för $7.99, ca 65 kr. (16.25 kr per skiva)
Är det värsta gourmetmaten här eller?? 

Inne i dimman


Utsikt från vår balkong just nu.

Så här ser det ut i vanliga fall.

Att presentera ett svin

(Rubriken är en KENT låt, fyndiga hörnan är här och hälsar på)

I brist på annat att göra (förutom städa, laga mat, tvätta, träna, läxa) så tänkte jag att jag kunde svara på dessa frågor.

Lovar du att vara ärlig? JA
Du heter:
Marie
Smeknamn: Kakan, Cakes, Mi.. fast kallas oftast för Marie
Låt som när du är ledsen sörjer till? För många sånna.. Men tex: 'Nature Boy' - David Bowies version eller 'Innan Allting Tar Slut' - Kent
Beroende av: Socker, salt och feströka.
Vem behöver du mest just nu: Min sambo antar jag :), men även familjen och vännerna även om ni är långt borta.
Vad tror folk om dig? Jag tror att folk tycker jag är lite virrig och glad och snäll (hoppas jag) Sen även att jag är lite dum för att jag har flyttat så långt bort.
Stämmer det? Ja det stämmer väl ganska bra tycker jag.
Vad får du oftast komplimanger för? Huumm.. Mitt leende skulle jag tro.
Vad säger du för att imponera på någon? "Tjena kexet står du här och smular.." Nääää, men jag brukar säga att jag är Svensk.. det brukar funka. Tråkigt nog. :(
Hur imponerar man på dig? Fråga Mjukis.. han vet :P
Brukar du skratta för dig själv? Ja, annars skulle jag nog ha ett väldigt tråkigt liv.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "I don't know if they are getting lunch. We had sushi and cake already"
Vilken är din favoritmålning: Mina föräldrars målingar.
Var bor du? I Ventura, Kalifornien USA
Trivs du där: Ja, jag trivs jättebra, men saknar alla mina nära o kära :( Det e ju såååå långt!
Äger du några converse: Svarta.
Sprit, cider, vin eller öl: Öl och vin.
Brukar du bli för full: Tsss.. jag är väl aldrig full?!
Vad har du för mobil operatör: AT&T
Är du allergisk i mot något: Nej, som tur är. Lucky me!
Nästa mål i ditt liv: Körkort (amerikanskt) och lyckas att flytta från lägenheten i maj.
Hur svarar du i mobilen: Hello?
Vem ringde du senast? Den Mjuge.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Inte så mycket, va upptagen på jobbet :P
Antal timmar sömn inatt: Ehm.. 6 timmar kanske?
Sov du ensam: Nej, jag sover på min älskades arm.
Tycker du om din pappa: Nej... AJ LÖÖÖÖV HIM!
Brukar du komma i tid: Jag är rätt mycket en tidsoptimist, men tack vara att jag måste ta bussen så brukar jag numera vara det.
När mår du bra: Nästan hela tiden. Försöker vara positiv :D
När blev du fotad senast: I lördags, tror jag.
Hur känner du dig nu: Trött och lat.
Vanligaste färg på dina kläder: Mest svart.
Vad tycker du om fötter: Det är inte inte nåt jag älskar, men oftast okej. Finns en del äckliga dock :S
Är du smart: "I am so smart.... S-M-R-T, I mean S-M-A-R-T" - Homer Simpson. :P
Var du aktiv i skolan: Beror på vilken av dom.. Från gymnasiet och uppåt så är svaret: Ja.
Vad saknar du: Mina kompisar, min familj, "svensk" pizza, lösgodis, listan kan göras väldigt lång :P
Hade du en bra kväll igår: Ja, det va ju St Pattys day!
Favorit dryck på morgonen: Vatten, juice eller OBOY! :D
Rakar du benen: Japp!
När brukar du oftast gå och lägga dig: Målet är halv elva, men runt halv tolv- tolv blir det oftast.
Är du blyg? Ja, i vissa situationer men oftast inte.
Sysslar du med någon idrott: Räknas att göra läxa som idrott?
Vill du hellre ha mail än brev: Oj.. jag blir glad för båda, men nog lite mer för vanligt brev eftersom det är så mycket jobb att få hit det och så.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jag vet inte.. men jag tror absolut på att en attraktion mellan två människor kan ske på första ögonkastet.. l
Har du spytt offentligt: I fyllan har det väl hänt. *rodnar*
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Jag skulle stå upp och kissa, sen skulle jag sätta mig vid ett bord killar och höra vad dom snackar om EGENTLIGEN.
Är du nöjd med ditt liv: Jag kommer aldrig att vara helt nöjd. Jag har fått smaka på två olika paradis och kommer därför alltid känna en viss saknad. Därför försöker jag leva i nuet och trivas så mycket som det går och vara nöjd med det. :D
Är du bortskämd: Jag är nog inte bortskämd som person. Däremot så är jag bortskämd med det fina vädret jag får året om.
Vad gör du i morgon: Jobba jobba joooooobba! Sen blir det plugg på kvällen.
Vad är det värsta du vet? Jag brukar sitta här i soffan och koka när jag läser folks korkade komentarer i andras bloggar. Jag blir så arg när folk är så dumma och har ingen koll på världen och sin omgivning.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Oj.. det blir mest på mat och transport. Ibland så lägger jag lite pengar på nåt nöje, men inte så mycket tror jag.
Vad behöver du just nu? En ny kamera, en större iPod, en ny garderob - alltså mer pengar, pussar och kramar, och plugga.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Johnny Depp - för att han är så... hetast!
Vad längtar du till? Jag längtar tills jag ska åka på semester och slippa krav och vardagsskit, och till Depeche konserten och efter att Kent ska släppa nytt :P
Har du bra vänner och äkta vänskap? Jag har dom bästa bästa vännerna. Jag fattar inte hur dom står ut. Tack mina små hjärtan.
Vad använder du för shampoo? Jag har faktiskt unnat mej Redken.
Vad är det finaste du fått? ? Kärlek och vänskap. Materiella ting blir så obetydliga när man är så långt från dom man älskar.
En speciell dag du minns: När jag åkte till USA första gången... fan va nervigt.
Hur gammal är du: 25.5 år.
Tycker du om någon just nu: Jag tycker om massor med folk.. men jag är kär i Mjukis.
Om fem månader:  Jag har ingen aning.. både spännande och läskigt. Det är då vi ska flytta ut från Mjukis förädldrar, typ.
Du samlar på: Oj.. fråga min mamma. Allt mellan himmel och jord. Inget får slängas.
Gröna eller röda äppeln: Röda
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Det beror nog på varför jag är ledsen, men Mjukis eller min mamma.
Gillar du golf: Räknas minigolf?
Vilken tid gick du upp idag: 06.55
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja min och mjukis säng.
Har du strumpor på dig nu: Ja, fast det kallas kanske mer för "steps", eller sockiplast som Mjukis kallar dom.
Vad ska du göra ikväll:
Kolla på GHOST HUNTERS... yeah!
Är det okej att gråta: Det hoppas jag verkligen, annars ligger jag risit till. Måste ju släppa på trycket lite ibland.
När grät du senast: Hum.. nu va det faktiskt ett tag sen. Tror det va av rördhet för att jag har en sådan fin sambo.
Laddar du ner musik och film från Internet: Nej, det händer väldigt sällan.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Ehm.. antagligen gifta mej. Pussas och kramas skulle i alla fall göra.
Bär du glasögon eller linser: Solglasögon eller keps. Är extremt ljuskänslig.. (ja.. jag vet.. bra ställe att bo på)
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej, så inte viktigt. Så länge det nåt jag gillar så köper jag det oavsett märke.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Försöker ligga till halv tio, ibland 10.
Har du piercing: Nej.. bara hål i öronen.
Vill du gifta dig: Ja, någon dag, när det passar, fast först måste någon..*host host* gå ner på knä.
Vill du ha barn:  Absolut.. mamma Marie.. here I come.. Fast inte än på ett tag.
Solar du ofta: Bara av misstag.
Är du bra på att laga mat: Im trying. Min sambo har aldrig klagat, så jag antar att det inte är sååå dåligt.
Gillar du att dansa:  I see you baby.. shakin that ass.... Yep det e roligt!
Är du flygrädd: Nej jag tycker det är roligt att flyga. Fast kan va jobbigt att sitta still om det är för länge.
Hur vig är du:  Lite, kunde varit bättre.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten eller kall cola.
Vilken är din favoritglass: Kola eller jordgubb, bästa glassen finns på Cold Stone Creamery
Tror du på ett liv efter döden: Ja, på nåt sätt.
Tycker du om sushi:  Jag är en sushi löver! Speciellt här borta i Cali.
Vad äter du helst när du ser på film: Popcorn
Bor dina föräldrar tillsammans:  Ja :D Stackarna :P
Har du tandläkarskräck: Nej, har/ har haft tandställing så jag har varit där för mycket för att vara rädd.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Mitti-mellan.. men mer kväll än morgon. Absolut inte morgon.
Vilken ögonfärg har du: Grå-blå
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Det har hänt en hel del ggr faktiskt.
Biter du på naglarna: IDet händer, om det "behövs"
Röker du: Feströker
Hur ofta tränar/motionerar du: Räknas att gå till bussen?
Senaste låt du hörde: Spiderwebs - No Doubt
Vad gör du på helgerna: Allt möjligt. Träffar kompisar, datanördar mej, dricker öl, går på bio myser osv. Och Pluggar!

Odens dag

Om man va färdig med alla uppgifterna för kapitel 8 i min företagsekonomi, så kunde man få gå efter genomgången av vårt prov, som vi ska ha på måndag. Jag lyckades prata in mig på den tidigare labben så jag slapp vänta i några timmar.

För övrigt så har jag varit lite förvirrad idag (också, som alla andra dagar). Trodde det va idag som man skulle fixa med skatt och sånt som man tjänat eller inte tjänat. Men icke så nicke, NÄSTA onsdag Marie!! Kom i håg det! Tax Work Shop den 25e mars <---- reminder!

Eftersom jag kom ifrån skolan lite tidigt så åkte jag till banken och sen hamnade jag på köpcentret. Skulle ju bara ha en ny ansiktskräm och lite sånt smått. Så blev det inte.. Det blev lite mer än så :P Hur gick det till??!  Hoppsan hejsan lixom!

Det blev även lite förvirrat på posten när jag kom dit. Jag fick tipset av en kille att "DENNA lådan är jättebra för det du ska skicka". Det visade sig att det va det dyrare alternativet. (Kom på efteråt att han försökte nog bara raggade lite, suck.) Så efter att ha sått i kön och försökt fylla i olika lappar och tullblanketter så va det bara att göra om hela skiten och packa om allt i en annan låda. Det blev i alla fall bra till slut, tredje gången gillt. Så jag hoppas du får dina saker snart Sassa och tack så mycket för mina nya solglasögon. Får slänga upp en bild sen.

Annars tänkte jag göra som Emelie, visa lite bilder från dagen. Fast detta blir från min promenad hem från posten.

Observera bilarnas storlek jämfört med trädet.

Parken mitt emot posten, vid det stora trädet.

Det ligger ett litet gulligt Starbucks på hörnan..

Lite av Main Street.

Detta är City Hall. Jag bor kanske 10 - 20 meter till vänster om "det vita huset" :P



St Pattys Day

På jobbet idag så va mer eller mindre alla grönklädda. Här ska det firas ordentligt. Jag hade dock bara pyttelite grönt på mitt armband. Har ju inga klädesplagg som är gröna, som jag kunde hitta i alla fall. Det fick bli armbandet, jag ville ju inte att någon skulle nypa mig. Det är tydligen det som ska hända om man inte har det. :)

Idag har jag inte hunnit eller orkat gå ner på stan men jag kan höra dunka dunka och skrik av glädje där nere. Förut så va det någon ambitiös person som spelade säckpipa också. Så jag satte mig på balkongen med en öl i handen och njöt av den sköna kvällsbrisen, stjärnhimlen, och ljudet av säckpipan.

För ett år sedan så va jag och Frida ute och partajade i Santa Barbara och drack grön öl.

Saknar dej gumsi!


Nanerpus!

Jag kunde inte sova speciellt bra inatt så jag är på ett sådant tramsigt övertrötthetshumör idag. Så just idag är det denna reklamfilmen som gör att min dag blir mycket roligare bland tvätthögar, disk och läxor.




Ja, jag vet! Jag har dålig humor.

It's Naaaaaanerpussss!

Lunch i öknen

Lördagsmorgonen så va jag tvungen att vakna tidigt. Emelie och jag va inte så pigga när klockan ringde vid halv 8. Vi tog oss dock i kragen och gick ner till bussen. Jag måste nästan säga det.. jag är lite stolt över oss och så tacksam för Emelie. Som jag sa så följde hon mig till bussen, men det tar 45 minuter att gå dit och vi va BAKIS!!!! (Emelie fick ju även gå hela vägen tillbaka helt själv!)

Det blev snabba ryck när jag kom hem. Hann knappt mer än att byta kläder och sen va det dags att åka iväg igen. Vi skulle nämligen åka på lunch på segelflygfältet där Mjukis jobbade när jag träffade honom. Det ligger ca 2 timmar med bil från där vi bor. Men jag älskar att åka bil länge så mej gjorde det inget. Vi åt en massa god lunch där på deras BBQ och tittade på deras nya segelflygplan och även Mjukis gamla "traktor med vingar" som han kallar den. Sen åkte vi en jättemysig väg hem.



Klicka på dom små bilderna för att se dom större.

Deja Vu

I fredags va jag som sagt i Santa Barbara och hälsade på Emelie. Hon kom och mötte mej vid bussen, sen gick vi en snabb runda på stan och sedan gick vi hem till Emelie. Hon bor ganska nära där jag bodde när jag bodde där som barnflicka. Det va jättemysigt att få promenera och prata om allt mellan himmel och jord i det fina vädret.

Jag saknar Santa Barbara hela tiden. Det är så mysigt och vackert. När vi kom in i villaområdet så kände jag ingen mej så mycket och alla dofter. Sen när vi kom hem till Emelie så kände jag igen mej jättemycket. Det va ju ändå nästan tre år sedan jag va där. Hon är inneboende hos samma familj som 2006. Dom är så snälla.

Det va skönt att bara slappa lite så vi tittade på den jättemysiga filmen Patrik 1.5. Sen blev det Shepherd's Pie till St Patriks Days ära (det är den 17 mars). Jag fick även träffa deras japanska inneboende som också va jättetrevlig. Vi sminkade till oss och hoppade i varsin diskodress och drack vin.. som ni ser här nedan (förra inlägget).

När vi va klara så drog vi ned till en kompis till Emelie. Det roliga var att vi skulle på förfest i exakt samma lägnhet som några svenska kompisar bodde i när jag bodde där. Så det känndes så klart jättekonstigt att vara där fast med andra svenksar. Träffade även en kille som jag va på samma grillfest som när min syster va och hälsade på maj 2006.

Vi dansade och festade och sen när vi va trötta i benen så tog vi taxin hem och en snabb sväng om McDriven och köpte lite nattamat. Muuuuumms! Jag och Emelie slutade kvällen med att titta på Vänner och äta pommes i sängen.

Pimplar vin hos Emelie

Före


Efter

Minnen

Denna veckan går så vansinnes fort. Jag hinner ju inte med. Det e ju redan fredag imorgon. Hur gick det till??

Idag blev det i alla fall bestämt att jag åker till Emelie i Santa Barbara imorgon. Det ska bli så kul att träffa henne igen. Det blev ju lite av en snabbis sist. Fast och andra sidan så blir det inte så länge denna gången heller för jag måste hem tidigt på lördagsmorgonen. Det är smällar man får ta.

Jag har inte varit i Santa Barbara sen i september. Det är en av mina favorit ställen på jorden. Jag bodde där ett ca ett år hösten 2005 till hösten 2006. Då jobbade jag som nanny/barnflicka hos en svensk/tysk/amerikansk familj (saknar er så). Det måste väl nästan anses som "the time of my life". Jag träffade så många människor som visade sig bli väldigt betydelsefulla i mitt liv och vänner för livet. Det ledde även till att jag flyttade till Santa Monica i början på 2007. 

Så nu på kvällskvisten har jag suttit och tittat på massor med bilder och sitter och fnissar för mig själv. Saknar massvis med vänner, "mina" små söta barn (som inte är så små längre) och plastföräldrar, och längtar tillbaka till den härliga tiden i mitt liv då allt va ett äventyr.



Jag är så tacksam!

Smores

Här sitter jag med chokladglass runt munnen. Eller jag antar det, för dom som känner mig vet att jag inte kan äta glass utan att kladda och lämna tydliga spår. Jag har precis kommit hem från skolan där jag har haft prov. Tycker man kan få fira lite då. Köpte glass på Ben & Jerrys som jag och Mjuken delade på. Det blev smaken "Smores".

Klockan är snart 21.00 och då är det mitt favvo program på TV. Idag börjar den nya säsongen av det vanliga Ghost Hunters, alltså inte "International" som har visats sen januari. Så jag e sååååå excited! :D

Pluggar med Christer

Jag älskar internet. Att det finns gör mitt liv så mycket enklare, eller i detta fallet lite mer behagligt.

Jag sitter nu här långt borta, på typ andra sidan jorden, och pluggar kl 22.00 på kvällen medans ni/dom där hemma i Sverige börjar vakna till liv. Ändå kan radioprogramet Christer på P3 göra mig sällskap (webradio). Jag tycker det är helt underbart. Jag gillar/tycker väldigt mycket om Christer :D Tyvärr så har många av mina favorit radioprogram lagts ner, bla Delux och Hej Domstol. Men Christer finns kvar och gör mig sällskap. :D Nu kan även jag hänga med lite vad som händer i Sverige-landet och höra lite av vilken musik som är aktuell. Jag slipper även få alla mina nyheter från aftonbladet.se


Hehe.. just nu har dom ringt upp "Blondinbella" och kör ett moraltest på henne :P

Tour of the Universe

Jag har en sån jobbig huvudvärk som ligger och trycker. Har även ett tryck över näsan känns det som. Hoppas det inte är bihålorna som krånglar. Har inte tid med sånt!

Även fast jag känner mig lite småsjuk så är jag riktigt lycklig och glad. Anledningen till det är att jag har precis klickat hem ett par biljetter till Depeche Mode som ska spela i Santa Barbara i sommar! Woohooo! Jag längtar så! Det är ju inte förren i augusti.. men jag kan stå ut med att vänta lite.


Detta är en dream come true!! Weee :D

Lugna lördan

Det har varit en vääääldigt jobbig vecka. Tror jag har nån slags influensa om ligger i kroppen men inte riktigt bryter ut. Så nu har jag gått med huvudvärk och varit riktigt trött i flera dagar. Mjukis har varit sängliggandes med hög feber så allt blir lite omvänt denna veckan när allt inte är hundra.

Igår va det i alla fall fredag, äntligen. Då va Mjukis bättre så på kvällen så va vi hemma hos Mike och Karina och åt pizza och tittade på Slumdog Millionaire  och Battlestar Galactica. Filmen va bra så har ni inte sett den, så se den. Jag säger inget om den så har jag inget sagt.. vill inte försäga mej. :D

Det har inte hänt så mycket mer idag mer än att jag fått väldigt mycket plugg gjort. Yay!

Hade nästan glömt.. Förra veckan på jobbet så låg detta kuvertet i lådan bland utgående post. Så nu har jag bokstavligt tavlat skickat brev till govenören! :D Inte för att det va jag som skrev brevet.. men det va jag som postade det :D

Tog bort lite av adressen.. bara för säkerhets skull.

Annars så är en det en rätt lugn lördag. Slötittar lite på School of Rock med Jack Black :D

En helt vanlig dag

Ja, det där glass-stället som jag berättade om förut, va ett riktigt trevligt ställe. Får kanske ta en sväng dit i helgen.

Just nu så e det ju mitt i veckan och det händer inte så mycket. Det skulle möjligvis va lite mer ångestfyllt än annars. Det är midterms i skolan. Alltså typ halvvägs. Vissa lärare väljer att ha två prov på en termin och då har man ett halvägs och ett slutprov (finals). Då kallar man första provet som man tar halva vägen in i terminen för midterm, typ. Jag brukar tycka att det är bättre att dela upp det lite mer så att man har fler prov, typ efter vart fjärde kapitel istället. Som tur är så har jag bara en midterm denna terminen, i Small Business Management. Det är om en vecka!! Känner att jag inte är ett dugg förberedd. Samtidigt så har jag en massa matteläxa och företagsekonomi/accounting läxa som ska va klart söndagskväll. Jag vet vad jag ska hitta på i helgen i alla fall :P


Bilden är tagen i morse innan min första lektionen ska börja. Skönt att sitta där nästan ensam innan det börjar strömma in en massa folk. Jag tar ju bussen så jag är framme ca 20 min innan lektionen börjar.

För övrigt så går mycket av min energi åt att göra livet lite lättare för min sjukling, som tur va stannade hemma från jobbet idag. När man e sjuk får man bestämma vilken middag man vill ha.. så det blev pizza idag. Själv försöker jag hålla mig frisk och än så länge har det funkat rätt så bra, om man bortser från trötthet och huvudvärk. *peppar peppar*

Nu ska jag ta tag i pluggandet.. för kl 21.00 börjar ju mitt favvo program :D


Glass i stora lass

I måndags när jag hade ätit min lunch så fick jag för mej att jag nog va tvungen att prova frozen yoghurt stället som ligger mer eller mindre brevid skolan. Jag blev lite förvånad när jag kom in. Det va inte som ett typiskt glass-ställe utan här fixar och trixar man själv.

1. Man tar en skål (finns bara en storlek, som är STOR, så klart)
2. Man spritsar själv i glassen man vill ha
3. Lägger på toppings
4. Ställer det på en våg
5. Betalar
6. Äter

Alltså det blir lite roligt när man får "bygga"/plocka ihop sin egen glass. Inte nog med att man för göra allt själv och sen betala för hur mycket skålen väger.. utan det finns 10 olika smaker på frozen yoghurt. Bla. mango, hallon, cheesecake, jordnötssmör, och choklad. Sen finns det massor av olika frukter, nötter och godis som man kan lägga på som toppings. Om man inte är riktigt nöjd där.. ja då finns det fem olika såser att hälla på. Det kostade 33 cent per oz. Alltså ca 28.5 gram för ca 3 kr (rätta mej gärna om jag har fel).




Big Bad Voodoo Daddy

I lördags efter att Emelie hade åkt hem så fixade och trixade jag lite här hemma och sen när kl va 17.00 så va jag duschad och klar. Kom på att jag hade en party-klänning/tunika som jag köpte i julas som jag helt glömt bort. Vi åkte till en riktigt god kinesisk restaurang i Thousand Oaks med Mike och Karina.

Efter att ha ätit förätt, huvudrätt och efterrätt (behövde döda lite tid) så åkte vi vidare till Augora Hills där vi skulle se Big Dad Voodoo Daddy. Det är ett rikigt bra swingband (svängig jazz) som kommer härifrån Ventura och har spelat ihop i 16 år. Dom är riktigt grymma musiker och grymt duktiga live. Det gör ju heller inget att dom är väldigt skojiga och skämtsamma.



Här är föresten Mike och Karina... Mike ska såklart spexa :D



Pentomino Puzzle

Yes!! Jag klarade det! Fasiken vad skönt det känns! Jag har suttit och klurat på det sen igårkväll. Jag som skulle plugga när jag kom hem från skolan :( Usch vilken dålig männsika jag är!.... Men jag klarade det! :D Fatta!!


Nu ska jag börja plugga.. :P Bara ca 3 timmar försent :P

Ifall det är någon som känner ett sug efter att spela så är det på denna sidan jag har slösat bort en massa värdefull tid.

Screw this!

Jag sitter vid datorerna i biblioteket pa skolan. Det ar nagon som sitter och smygfiser sadna dar riktigt sura jaklar.. :S USCH!

Nu klarar jag inte av det langre sa jag drar in i lashornan och laser i min Acccounting bok istallet.

Shopping, party och strandpromenad

                                                          Jag har inte hunnit sitta vid datorn så mycket för det har varit en händelserik helg. Sen när jag väl satte mig här så ville inte blogg.se fungera så bra. Men nu så!!

Emelie kom och hämtade mig när jag hade slutat jobba i fredags. Vi har ju inte setts på två år kom vi fram till. Vi begav oss hemåt där vi lämnade av väskor, och sen till Pacific View Mall här i Ventura där vi lunchade och shoppade. Det va rikigt kul att ha någon att shoppa med och jag hittade lite nytt. Det blev bland annat underkläder på Victoria Secret, jeans på Macys, och en mörkturkos kofta.

På kvällen så åkte vi och åt sushi med Mjukis och Victory. Efter det så förfestade jag och Emelie lite hemma hos mig och sen gick vi ut på stan. Vi gick till Nicholbys som ligger ett kvarter bort. Där va det Hip Hop & Rnb kväll med tre olika live uppträdanden. Vi gick in och tyckte det va för lite folk så vi gick till "Cantina" ett tag. När vi kom tillbaka till Nicholbys så va det värsta draget. Vi va typ dom ända "vita" på stället och man mäkte att folk tittade lite märkligt på oss. Det va även en kille som kom fram och frågade om vi hade kommit till rätt ställe :P Hehe! Vi hade roligt så vi dansade vidare tills våra ben va trötta och så gick vi hem.
<---- Hur blek e inte jag då på en skala?!

På lördagen så åt vi scones till frukost och sen tog vi en promenad längs stranden. Runt 12-tiden åkte Emelie vidare hemåt.
Det va jättekul och jag har verkligen saknat att umgås med mina svenska tjejkompisar så att Emelie kom och hälsade på kunde inte bli mycket bättre.


Tusen tack för att du kom ner och det va riktigt roligt att ha dig här!!

RSS 2.0