Spökar det i Sverige?

Det va ju roligt att det funkade så bra att lägga upp videos. Det får jag göra nån mer gång.

Idag har varit en helt vanlig dag.. eller ja mer lat än vanligt. Jag bäddade nämligen ner mej i soffan med en ordentlig huvudvärk. Vet inte om det e nån slags förkyldning som försöker ta över min kropp.. men jag kämpar emot. Det e ju snart helg, jag jobbar ju bara halvdag imorgon dessutom. Fast det blir städa o plugg på eftermiddagen.

Igår va det mitt "favvoprogram" på TV. Onsdagskvällar kl 21.00 o jag sitter fastklistrad framför TVn. Det är alltså Ghost Hunters jag pratar om. Just nu sänder dom Ghost Hunters International där dom besöker ställen över hela världen som sägs vara besökta av spöken eller likanade.

Det som gjorde gårdagens program så speciellt va att dom va i SVERIGE!!!! Fatta cooolt! Nästa gång ska dom visa från Danmark. I gårdagens program så va dom uppe i norrland i en liten by med 4000 invånare och i Varberg. Det va mycket spännande, speciellt när dom visade från huset i norrland. "Tyvärr" kunde dom inte säga att huset va "haunted" för dom hade inte tillräckligt med konkreta bevis, men dom hade många personliga upplevelser. Slutresultatet blev alltså att det fanns "paranormal activity". I Varberg så hittade eller upplevde dom ingenting som tydde på nåt onaturligt. Men vilka spöken kommer fram på beställning :P ??

Om man vill läsa mer om just detta avsnittet kan man göra det här.



Over and Out!

Video från utsiktsplatsen

Nu e det första försöket när det gäller att lägga upp en video i bloggen. Jag har själv filmat med min lilla digitalkamera så det e ju ingen superduperkvalitet.. men kanske ger en liten inblick i hur det ser ut här där jag bor.



Over and Out!

Mini-hajk

Idag så fick vi sluta 10 minuter tidigare på min sista lektion. När jag gick mot busshållsplatsen såg jag att det stod en buss där. Jag insåg rätt så snabbt att jag inte skulle hinna med den. Lite surt med tanke på att den andra kommer ca 30 - 40 minuter efter. I vanliga fall behöver jag "bara" vänta ca 20 min på att påbörja resan hem. När jag såg bussen åka iväg o att jag hade varit så nära att kunnat komma med, så kändes det inte alls som ju kunde vänta i 40 min på nästa buss. Så jag började traska bort mot "transit center," där jag brukar byta buss. Jag gick med raska steg o 20-25 min senare va jag framme. O jag hade sån tur att det skulle gå en buss inom 7 minuter.

Det kändes nästan lite konstigt att komma hem till en tom lgh. Har ju nästan vant sej vid att Frazor ska va här när jag kommer hem. Han har hyrt en Corvette o begett sej iväg på äventyr.. han skulle köre norrut mot San Francisco. Han skulle återkomma på fredagskväll.

Idag så satt jag o läste lite bloggar bla Emelies blogg och en annan blogg som en tjej i LA skriver. Båda två hade bilder på när dom hade varit ute o promenixat. Jag fick lite sug och insåg att.. ja.. jag bor faktiskt i kalifornien, på ett sånt fint o vackert ställe där man faktiskt kan ta sköna promenader i slutet på januari utan både jacka, mössa, varma skor, osv. Så jag slog till i saken.

Bildbevis!


Jag bor i dett gula huset :D Fint va?!
Jag filmade lite när jag va där upp så att man kan få lite mer känsla o ser lite mer. Får se om jag lyckas lägga upp den. Det vore lite roligt.
Nu e det dags för matlagning.. jag e så tråkig o lat idag så det blir köttbullar (som e köpta Trader Joes så jag hoppas jag har köpt samma som Frida hade) och pasta.
Over and Out!


Vinkvall

Eftersom jag varit flitig med pluggandet o gort klart saker i tid, alltsa inte kvallen/natten fore det ska lamnas in (ja, jag vet.. kors i taket) sa kan man hitta pa kuliga saker aven pa veckodagarna(kvallarna). Igar va jag, Mjuken o Frazor nere hos grannarna under oss och drack en massa rodvin.

Dom ska flytta pa torsdag sa vi va tvugna att passa pa att umgas innan dom aker. Dom ska flytta ner till Studio City i Los Angeles.  Dom tyckte att dom skulle fa mer ut av att bo dar, med tanke pa jobb och liksinnande mannikor. Andre' forsoker livnara sej pa modellande (kanske inte lika mycket nu langre) och skadespeleri, och Ed jobbar inom turism o hans jobb ligger i narheten. Ja.. det ar tva killar o dom ar ett karlekspar :) Sa himla gulliga o har varit ett par i 23 ar. Sa synd att man inte hunnit eller tagit sej tiden att umgas mer nar man bor sa nara.

Nu sitter jag i skolan o skriver.. egentligen borde jag anvanda tiden till att plugga men den dar lusten infinner sej inte. Funderar pa att ga till Subway o kopa lunch :P Ju mer jag tanker pa det ju mer lockande later det  :)

Smell you later!
Over and Out!

Chili

På måndagar är  jag hemma runt kvart över tre, halv fyra. Eftersom Frazor är o hälsar på så va han hemma när jag kom hem.. mycket trevligt.

Han har pratat ända sen han kom hit om nån chili som han vill att vi ska laga. Så idag så hittade vi det rätta tillfället. Han hade dessutom varit och handlat alla ingredienser innan idag.
 
Den ska stå och koka i ca 2-3 timmar, så det va lika bra att sätta igång med en gång.



Receptet har Frazor (och/eller Linn) hittat på Annes Mat blogg. Bilden är därifrån oxå.

Klantig som jag e så fick jag chili på läppen och det stack precis som när man börjar få munsår. Inte nog med det, jag kliade mej i ögat tydligen (utan att tänka på det) o nu har jag det i ögonvrån.. :S ..det känns lite läbbigt måste jag säga. Så nu när maten står och puttrar, så jag tänkte ta tag i pluggandet igen.

Over and Out

Frazor

I helgen så har vi hunnit med lite grann. Eftersom vädret har svikit oss så fick vi ställa in våra planer om att åka til Universal Studios eller Six Flags eller nåt annat sån roligt.

Det blev lite roadtrip i The Valley och Burbank istället. I fredags så åt vi sushi med Karina och Mike o tittade på det nya avsnittet av Battlestar Galactica i sällskapet av några öl.

På lördagen så åkte vi till skjutbanan, Fry's Electronics (dom har olika inredningsteman i deras butiker) och åkte förbi IKEAS matbutik o köpte saft och svenska lantchips. På kvällen blev det ölrunda på stan.



Over and Out!

Das ist gut!

Fredrik har kommit!


Over and Out!


Martin Luther King Jr. Day

Idag va jag ledig från både jobb och skola. Fast jag fick plugga lite ändå. Har påbörjat min Small Business Management. Har nämligen fått låna Mjukens föräldrars VHS-spelare.

När det va dags för lunch så promenixade jag o mjuken bort till restaurangen Tutti's för att möta Victory. Blev en riktigt god kyckling sandwich/panini. Sen gick vi lite på stan med Victory.

Jag har även varit o storhandlat/veckohandlat. I veckan kommer nämligen Fredrik, mjukens kompis, så jag vet ju inte när jag har chans att handla då.Jag passade på att verkligen STORhandla. Har inte gjort det på ett tag o jag tog ett viktigt beslut, att nu e det slut med småätandet o dags för att äta lite nyttigare. Så jag handlade en massa frukt som jag kan småäta på istället.. apelsiner, jordgubbar (ja vi har ju det året om här i Cali :P ) och äpplen.

Jag handlade även nåt som jag har funderat på länge o verkligen saknar när jag e här borta, nämligen PIZZASALLAD. Kanske inte så nyttigt men jag saknar det så jag tog tummen ur o gjorde en halv satts. Tänkte prova först o se hur det blir.. men det ska ju ligga o gotta sej i nån dag så vi får väl se hur det blir.. spännande.

Dagen i bilder!


Nu ska jag ta tag i min Accounting.
Over and Out!

Söndagskyrka

Igår (söndag) så följde jag med Lana till en svensk gudstjänst i Thousand Oaks. Det va väldigt mysigt. Tyvärr blev det inte lika mycket folk som vi hade hoppats på,  för ca 15st hade fått hoppa av pga vinterkräksjuka eller influensa. Vi blev dock ca 35 st så det va kul.

Gudstjänsten hölls tills största del på svenska av en svensk präst som kommer från Helsingborg/Ängelholm, Staffan Simonsson. Alla som känner Susse borde ju veta vem det är :P Jag kom själv på vem han var mitt i gudstjänsten. Det finns nämligen inte så många svenska präster i San Pedro. Det kändes precis som att en glödlampa tändes ovanför mitt huvud.  Ja, världen är rätt bra liten ibland...

När vi kom ditt så fick vi lyssna på nyckelharpa och sen under gudstjänsten så va det en grupp som heter Cap Outrun som spelade. Efteråt blev det ärtsoppa och fika.



Over and Out!

Uppskatting

Jag fick ett jättefint smycke idag av min arbetskamrat JoNell. Hon gav oss allihopa på avdelnigen varsitt.. så även lilla jag.. "the student worker".. fick ett fint halsband. Jag e så glad över att jag fått det jobbet. Jag trivs jättebra där.. inte bara för att jag får smycken såklart :P Men rent allmänt. Hon gav oss det för att vi hade varit så fina o hjälpt henne under hösten när hon fick jobba för tre.. typ alltså en slutade o en va tvungen att va sjukskriven.. så hon va ensam inköpare på avdelningen o vi anda assisterna gjorde vad vi kunde för att underlätta hennes jobb..

Nu ska jag o mjuken strax åka o hämta upp Karina och Mike för att åka till Money Pancho, en mexikansk resturang som e underbar.. det roliga är att det e ett "hål i vägen"-ställe så det e inte allt för mycket folk som vet om denna guldklimp.. Så vi ska ta med The Hardings dit idag. Sen blir det TV-kväll... Battlestar Galactica har säsongspremiär idag o Mike o mjuken e ju sci-fi-nördar :P


Bild från när vi va där i höstas... muuumms *dregel*

Dags att göra sej i ordning!
Over and Out!

Torsdagkväll

Idag blev en latiskväll.. Va väl tänkt att jag skulle plugga lite, men det blev en massa mys o pizza istället. Skolan har ju inte kommit igång helt så det e rätt lugnt ännu.


På mångdag e jag dessutom ledig. Då har jag tid för att ta igen o börja kolla igenom hur lång tid det tar att plugga "själv". Alltså ta sej igenom uppgifter o filmer på min onlinekurs (matten) o min videokurs (small business management). Jaaaaa för jag kom iiin!!! *superglad* :D Fast jag va väntlistad. Det brukar aldrig va några problem men jag blir ändå sååå nervös. Det e på det viset många får sina kurser, alltså genom att va väntlistad, men jag tror inte att mina nerver skulle klara av det. Nu måste jag bara få tag på en VHS-spelare då det bara fanns videoband o inte dvd. :/

Idag har jag jobbat heldag.. 8-17 och imorgon så blir det en halvdag, 9-13. Ska dock vara på skolan kl 16 för orientation för min mattekurs.

Jag har världens bästa arbetskamrater som skjutsar mej hela tiden så jag får både skjuts till och från jobbet. Så imorgon så tänkte jag åka in med Karina så jag e där 8 när hon börjar o sitta med plugg en timme innan jag börjar jobba. Lika bra.. annars så känns det som att  jag ändå måste gå hemifrån halv nio för att ta bussen o sen så hade jag bara yrat runder den andra halvtimmen eller sovit. På där här stättet kanske jag får nånting gjort.. =P

Vi har inte hunnit tänka mer på att flytta, och kanske om det finns tid för det i helgen så åker vi förbi o tittar på vart vi funderar på att flytta till.. får se.. :D Vi tar det lite som det kommer o försöker att njuta av vår underbara lägenhet så länge vi kan.. Det e ju så förbannat vackert här!


Over and Out!

Framtidsplaner

Jag o mjuken planerar för fulla muggar hur vi ska göra nu i vår. Vi är tyvarr tvugna att flytta ut ur vår "drömlagenhet" för vår hyresvärd ska sälja den. Från början så tänkte vi att vi bor kvar sa länge vi kan, alltså tills hon har sålt den. Om vi har tur så hoppades vi att det inte skulle bli förrän i maj. Planen va sen att hyra mjukens föräldras hus under sommaren när dom är i Sverige. Den delen av planen är fortfarande kvar.

Den nya planen är att vi ska flytta så fort vi kan. Tyvärr.. det kanns väldigt ledsamt. Det a ju vårt fina fina hem med toppen läget. Tre minuters gångsavstångd till Main street och en havsutsikt som heter duga. Men vi börjar redan bli trötta på att folk kommer o tittar på lägenheten, plus att lite tråkiga saker ha inträffat med folk som har stulit saker från oss osv. Idag så va jag som tur va hemma mellan lektioner. Jag/vi hade vi inte fått reda på att det skulle va visning o in kommer folk.. tur att jag inte satt pa toa eller nåt... eller va NAKEN eller ja... vad som helst. Jag släppte i alla fall in dom. Tur att det inte va mjuken som va hemma.. han e inte lika "snäll" som jag när det gäller den grejen..  :P

Som tröst har vi hittat ett annat ställe i Ventura som vi vill bo på.. där finns det pool o gym, men den största anledningen till att vi väljer att flytta dit är for att dom har korttids-kontrakt.
 


Nu måste jag rusa till min lektion...

Over and Out!

Första dagen i skolan avklarad..

Ja då va man tillbaka igen.. Denna terminen ska jag läsa Financial Accounting (en fortsättning på min förra), Matte (bläääääh) och Small Business Management.

På college funkar det så att man får göra sitt eget schema och registera sej på dom kurser man vill läsa. Smartast e då att följa en mall/schema man bygger upp med en counceler så att man inte går några "onödiga" kurser som kanske inte behövs för just det målet du har med din utbildning. Eftersom jag i första hand e ute efter ett AA-degree, så följer jag den mallen. Då tar man lite kurser inom ens "major"/huvudämne o sen behöver man ha en "general education". Min "major" är Business Management så jag följer den mallen plus "general education". I mallarna för dom olika så kan man välja ganska fritt.. men det finns vissa saker som måste finnas med. Tex: Matte :( Det kan kännas lite gymnasievarning på vissa av sakerna man måste läsa.. o det e lite trist att behöva läsa om vissa saker man redan läst... men men What To Do...

Jag har då registrerat mina, men är väntlistad på en av dom. Det betyder att kursen e full (alltså inte alkoholpåverkad :P, utan att det inte finns fler platser i kursen den tiden) men om det e nån som hoppar av eller inte dyker upp första lektionen så får någon från väntlistan den platsen. Man kan även "crasha" en kurs.. Då går man dit utan att vara registrerad eller vara på väntlistan o fjäskar kanske lite för läraren o hoppas att den låter dej joina, lite risky.

Ibland kan det va lite klurigt att få ihop det. Det kan va lite krockar på dom kurserna man vill/behöver ta. Så va det för mej denna terminen, så därför ska jag ta min matte som en online-kurs. Min Small business management är en TV/video kurs så jag har "bara" min Accounting som vanlig lektion. Den är dock uppdelad i två delar. Först behöver jag gå på en föreläsning på morgonen o sen vid lunch har jag accounting igen, fast som labb. Det gör att jag kan jobba 2 hela dagar, men jag får jobba mer hemma med skolan.. så nu måste jag verkligen lära mej att ta vara på min tid o lägga mitt eget schema o lära mej att vara konsekevent. Hjälp!! Men det ska nog gå...

Oj vad långt o jobbigt det blev.. sorry! Nu ska ja va tyst för denna gången...

Over and Out!

Träna i helgen?



Fick denna av min mamma. Tänkte att jag måste ju dela med mej av dessa övningar.. så här till helgens ära dessutom. ;)

Lycka till!

Over and Out!

Tillbaka i värmen.

.. eller värmen o värmen. Tydligen har det inte varit speciellt fint väder när jag va i Sverige.. men det kommer bli fint nu i helgen. Ja nån gång ska man väl ha tur :)

Min flygresa gick bra o smidig. Kändes dock som att den aldrig skulle ta slut, speciellt när jag knappt sov nånting och sista flygniningen va närmre tolv timmar. Men min fina mjuk stod o väntade på mej när jag väl kom fram, så det gjorde det hela värt det.

Jag har haft några jättebra veckor i Sverige o det e så mysigt att ha få träffat så många, även så fanns det några jag inte hann med :( Skulle gärna hunnit träffa Isabell o Emma hann jag bara träffa en snabbis. Sen skulle jag ju klart inte ha nåt emot att träffa alla massor med mer ggr, plus hunnit träffa lite mer folk i Göteborg. Men jag antar att man inte kan begära för mycket när man inte har så mycket tid.

Jag har hunnit med att tvätta lite o även jobba en hel dag. Gjort ett nytt arbetsschema för nästa termin.. ska jobba två heldagar o en halv.. blir två timmar mer i veckan än förra terminen.. Tror det kommer bli en bra vår.. dessutom har ju Emelie flyttat till Santa Barbara så det ska bli kul att få träffa henne lite med :D Sen blir det en impuls visit av en av mjukens kompisar om två veckor som hade alldles för mycket semester :P

Idag blir det bio och middag med Karina och Mike.. Skönt med helg efter EN arbetsdag.. hihi.. jag har det för bra!

Over and Out!

Juldagen



Jag glömde typ att använda kameran under kvällen.. så mycket bilder blev där inte :(
Over and Out!

Julafton



God Jul i efterskott (eller förskott)!

Over and Out!


Göteborg


 
Over and Out!

RSS 2.0