Emelie

Sitter pa jobbet nu, men slutar om ca 40 minuter. Och da ar det heeeelg! :D

Det ska bli extra roligt med helg eftersom Emelie kommer och ska stanna over natten. Emelie traffade jag nar jag bodde i Santa Barbara och jobbade som barnflicka. Hon pluggade da pa EF i 8 veckor. Sen kommer hon fran Malmo sa det har varit hyffsat latt att halla kontakten. Emelie (och Frida) kom dessutom och halsade pa mej nar jag och Towe bodde i Santa Monica. Nu pluggar hon en termin Business pa Santa Barbara City College. Da maste man ju bara traffas!!!


Towe och Emelie innan vi skulle ut i Hollywood. :D
Man kan aven folja Emelie via hennes blogg.
Over and Out!

The All American Meal

Jag tycker det är kul att laga mat, men jag har så dålig fantasi och fastnar lätt i samma spår. Fast mitt mål för varje vecka är att  variera mig så mycket som möjligt. Idag så gick jag runt i mataffären och försökte hitta nåt som man kunde äta. Såg att dom hade extrapris på hel grillad kyckling. Det har jag nog inte ätit sen jag jobbade som barnflicka (alltså dryga 2.5 år sedan). Då fick jag öva mina skills och jag är numera rätt grym på att bena (?) (heter det så?) en kyckling. Till detta fick det bli mac n' cheese och majskolv.

Om man beställer mat på tex KFC (Kentucky Fried Chicken) eller Boston Market så är det två av dom vanligaste "side orders" som beställs. Köpte också, enligt Mjukis, den ända riktiga osten som man gör Mac n' cheese på.

Idag i skolan så kom jag in i ett sånt  bra pluggflyt, så när läraren sa att vi kunde sluta tio minuter tidigare blev jag lite besviken. Jag ville ju bara fortsätta och fortsätta. Jag lämnade klassrummet sist.. hihi! Jag som hatade företagsekonomi och bokföring förra terminen. Så när jag fick sitta och vänta på bussen så ville jag bara hem jättefort och fortsätta.


(Bilderna är från när jag väntar på bussen)

Sen när jag kom hem så blev det såklart inte så mycket pluggande. Blev istället så att jag och Emelie bestämde att vi ska träffas på fredag. YAY! Det ska bli kul. Efter det blev det tvätta, städa och slänga en massa äckliga sopor och ölflaskor. Kan ju nästan tro att vi är lite småalkisar när man sparar från helgen i ett hörn för man inte orka gå och slänga det. :P

Nu e det dags för Ghost Hunters International.. Jippi.. det är onsdag! Ska även se om jag kan fortsätta med mitt plugg lite under tiden.
Ha det gött!                                                                   Over and Out!

The Surprise

Sorry att jag inte berattat va det va forren nu. Det blev ju bingen direkt efter och sen direkt till jobbet, dar jag e nu.

Tanken var att vi skulle ta oss upp pa berget bakom oss sa att vi kunde fa bra utsikt. Men tyvarr vaknade vi tio minuter innan det som skulle ske skedde, sa vi fick noja oss med balkongen.

Sa har forklarar min Mjukis det hela:

Imorse såg vi på en Taurus XL-raket lyfta från Vandenberg AFB (Air Force Base).

En Taurus XL är en fyrstegsraket (en motor brinner en stund, sen en till, sen en till, sen en till) med fast bränsle, som är ca 30 meter hög och 2.5 meter ”tjock”. På marken väger den ungefär 70 ton.

Här är en bild på raketen precis när den lyfte inatt :


I nosen på raketen satt en ny satellit som NASA byggde, som hette OCO, eller Orbiting Carbon Observatory. Målet var att satelliten skulle ligga i omloppsbana och mäta mängden koldioxid i atmosfären på olika platser över hela världen.

När raketens nos skulle öppna sig så att satteliten skulle skjutas iväg i det sista steget av raketen så gick det inte som det skulle. Nosen vägrade öppna sig och hela schabraket seglade vidare i sin parabelbana, och landade i vattnet nära Antarktis

Det va riktigt haftigt och man kunde se det riktigt bra fran dar vi stod. Hade man inte vetat battre sa kunde man latt trott att det var ett UFO. Det sag ut som en jattestor stjarna som flog i hog hastighet. Man sag aven randerna som den lamnade efter sig. Efter ett litet litet tag sa blev ljuset mindre och poffs sa va det borta.. antar att det va da den landade i vattnet. :P

Sa nu vet ni.. :D

Nattliga äventyr..?

Jag fick frågan av Mjuken innan på MSN om jag kunde tänka mig ett äventyr mitt i natten.
VA?! Det beror väl på, sa jag... för att fiska mer detaljer, nyfiken i en strut ju.
Jag skulle inte få veta vad det va, men vi ska i alla fall lämna lägenheten typ kvart över ett.
SPÄNNANDE! :D

Snöbollskrig

Det blev inget Oscars-tittande idag. Jag följde med Mjukis till flygplatsen där han skulle mecka lite,  för att få komma ut lite. Satt inne typ hela lördagen. När Mjuken va klar så fick han ett ryck och så åkte vi på lite impuls-roadtrip i bergen i norra Los Angeles.

Vi stannade till vid lite olika tillfällen för att njuta av den vackra utsikten, och lekte lite i snön när vi hade kommit lite längre upp i bergen. Det va en hel del männsikor där uppe som byggde snögubbar, lekte i snön och grillade korv. Jättemysigt! Helt sjukt egentligen att man inte behöver köra länge förren man kommer till berg med snö.



Utsikt över en liten bit av LA. Blir absolut inte rättvist på bilden, för på riktigt är det enormt stort.

Jag har tagit så mycket bilder, sett så mycket vacker natur och kastat snöbollar. Kan en söndag bli mycket bättre än så här?! Nu har jag även bevisat det för mej själv.. i Los Angeles kan man åka skidor och surfasamma dag! :D Love it!
Over and Out!

The Oscars

Idag är det ju den berömda Oscars-galan. För två år sedan när jag bodde i Santa Moncia med Towe, så åkte vi in till Hollywood med Veronica och tittade lite på hela spektaklet.

Dom hade stängt av gator och där va cykelpoliser och uppklädda vakter stod utplacerade överallt. Det va inte bara vi som ville se och det va knökfullt med folk överallt. Dom som va lite mer rutinerade o smarta hade tagit med sej kikare så att dom kunde se bättre. Dom stod och raporerade om vilka kändisar som va på ingång till oss andra. Jag fick en bild, fast lite suddig, på Portia de Rossi som gick förbi oss. Hon är känd för sin medverkan i Ally McBeal och är tillsamman med Ellen som även var kvällens värd.



Vi tröttnade på att stå och titta på små myror så vi gick runt några kvarter och fick en annan vinkel. Fast vi kunde ändå inte komma tillräckligt nära för att se bra, så vi satte oss på en restaurang och åt och tittade på det på TV istället. :D

Over and Out!

Utsikt från balkongen

Nu är det snart dags för åka till skolan och göra mitt matte prov. Känner mig mycket piggare idag så jag är glad att jag väntade. Kunde ha gjort matte provet igår också om jag hade velat. Det blev även att Mike och Karina kom över och åt god fisk och ris. Hade köpt hem nytt jasmin ris som va väldigt gott. Dock va vi alla lite trötta och Karina till och med somnade till i soffan. :)

Kom på att jag har ju filmat från balkongen för några månad sen. Vi har sån vacker utsikt. Kommer verkligen sakna det när vi flyttar i maj. Vi ska då flytta hem till Mjukis föräldrars hus under sommaren. Då kan vi ta hand om deras hus och spara lite pengar på billigare hyra. Vår lägenhet är till salu så vi kan inte bo kvar här när den bli såld ändå. Jag förstår dock inte varför vår hyresvärd väljer att sälja just nu när ingen har pengar.. men det är ju en annan sak.




Filmen är från en varm kväll i oktober.
Det blir tyvärr lite mörkt på filmen ibland :(
Over and Out!

Solblekt

Solen har tittat fram lite denna veckan. Det har regnat i nästan två veckor, vilket känns lite ovanligt. Jag har dock inte haft någonting emot att det regnat. Det känns bara skönt att luften har "rensats" upp lite från torra dammpartiklar och luften känns fräschare. Sen så är ju allting mycket grönare nu! Sååå vackert.

Fast på min balkong så har det blivit tvärtom. Några av bladen på vår fusk växt på balkongräcket har blivit turkosa och våra dynor som va fina och röda har nu blivit grisrosa.



Jag kom hem från jobbet för en stund sedan, och det är meningen att jag ska plugga inför mitt matte prov imorgon. Men just nu är jag så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Ska dock sätta igång ett test-prov och se hur det går för mig. Annars kanske det får bli en power-nap.

Ikväll så kanske Mike och Karina kommer över på middag och Battlestar Galactica. Vi har ju inte kollat ihop på två veckor nu.Tydligen så har Mikes bror hamnat på sjukhuset idag pga av hjärtproblem, så det kanske får bli att dom ställer in. I övrigt så har jag inget planerat i helgen. Vilket är både skönt och tråkigt.. nåja..
Over and Out!

Amerikanish

Jag va bara tvungen att ta en liten bild när jag såg denna på jobbet. Kan det bli mer amerikanskt än så här?

Sprayost.. inte spraygrädde eller mjukost.. utan sprayost. :D

Over and Out!

Kidnappning

Fick detta medelandet från Mjukis kompis Camilla!
Super viktigt!

Hej!!

Jag skriver till så många som jag kan, speciellt i USA!
Min bästa vän Mias son har blivit kidnappad i Los Angeles.
Jag försöker sprida så mycket bilder på honom och Andrew, mannen som kidnappat honom.
Mer info finns på min blogg eller i facebookgruppen Have you seen baby Thor??

All hjälp uppskattas och bilderna får användas för så mycket spridning som möjligt så Thor kan få komma hem till sin mamma igen!!

www.caluas.blogspot.com

Många tack!

/Camilla           

Bild på Thor och kidnapparen, Andrew!


Camillas blogg!

Tack på förhand!




Presidents Day!

Japp! Jag är ledig! Woohoo! Egentligen borde jag göra nåt vettigt, men jag har fastnat framför datorn sen jag gick upp. Fast det har inte varit fy skam. Har fått chansen att prata med massor av älskade och saknade vänner och familj hemma i Sverige.  Det regnar ute så jag har inte sååå dåligt samvete över att jag suttut inne.

I lördags när vi va nere på stan så träffade vi på två svenskar i 40- års åldern som va här på "fotbolls läger" och spelade i GAIS. Dom hade mött Hammarby nere i Los Angeles för några dagar sedan. Idag skulle dom möta ett lag från Ventura så vi hade tänkt att gå och titta på matchen. Fortsätter det att regna så blir det nog inte av att vi går dock. Så typsikt att det ska va dåligt väder.

Annars har vi lite saker som måste forskas i. Vi har inte haft tid att sätta igång vårt nästa projekt men tänkte att det måste påbörjas nu, om det ska va "lönt". Ja vi får väl se hur det blir helt enkelt.. har lite smått ångest över det men samtidigt ska det bli riktigt spännande..
Over and Out!

Alla hjärtans dag!

Ska försöka att inte yra lila mycket i detta inlägget. Jag är nämligen expert på att yra.. :P så det sker väldigt naturligt, så jag måste passa mej.

Vi bestämde oss för sushi på Yomama Sushi i Camarillo för att sedan gå på bio och utnyttja våra presentkort. Vi såg filmen Coraline av Tim Burton. Det är han som har gjort bla. A Nightmare Before Christmas och Edward Scissorhands. Han gör grymma filmer och denna va inget undantag. Bonusen var att vi såg den i 3D och "animeringen" va grym. Upplevelsen blev helt fantastisk, plus att filmen va bra.





Dagens bonus!
Jag hade fått Alla hjärtans dag kort i brevlådan av både mina underbara föräldrar och mjukens föräldrar :D Tackar!!
Sen att mina älsklingar Frida och Louise ringde för att dom ville skåla. Hoppas ni hade kul!  ÅÅhh saknar er så!
Over and Out!

<3 - dagen

Vaknade sådär dumt tidigt.. halv 8.. det är ju lördag och det innebär sovmorgon!! Fast det blev en väldigt mysig morgon, vi låg och gosade och tittade på TV i nån timme. Vi har även varit nere en sväng på stan o lunchat på en uteservering i solen. Tyvärr så snodde Mjuken med sej kameran nu när han åkte iväg för att flyga med en arbetskamrat. Bilderna får alltså läggas upp vid ett senare tillfälle.

Ja det är ju Alla hjärtans dag idag. Jag är lite kluven om vad jag ska tycka om det  egentligen. Det är ju väldigt tramsigt att det är så kommersiellt och att affärerna är fullsmockade med hjärtprylar, choklad och blommor. Man ska ju absolut inte behöva ha en dag för att visa kärlek till sina medmänniskor. Det ska man såklart göra hela året. Men på nåt sätt så tycker jag det är lite mysigt ändå. Det som också gör att jag inte "gillar" denna högtiden är alla som inte har nån att dela denna dagen med. Fast då börjar min hjärna ta dra paralleller med julafton o att det finns lika många som e olyckliga då.. ska man ta bort den dagen oxå.. just på grund av en sån anledning.. ja.. jag skulle kunna fortsätta med denna diskutionen hur länge som helst med både för o emot argument.. men jag ska inte.

Igår när ja stod på Target och skulle köpa kort till Mjukens föräldrar så va där en massa små barn som valde ut kort till sina föräldrar. Det va så gulligt. På jobbet i torsdags (det va stängt i fredags) så va alla så himla glada o trevliga o kramades lite extra. Folk hade med sej godis, kakor och tårtor för att dela med sej till sina arbetskamrater och visa att man tycker om varandra. Saken är att mina arbetskamrater gör sånt här hela tiden, alltså tar med och bjuder på grejer, men det känns ibland som att folk behöver bli lite påminda om att visa lite mer kärlek ibland. Speciellt i dagens samhälle.

Jag o mjukis har inte några seriösa planer.. middag eller bio.. eller hemma mys.. men vi är  väldigt duktiga att visa uppskattning för varandra året om... men ändå så är det lite mysigt att bry sej om varandra lite extra nån dag då och då.. man måste ju inte göra det just idag.. men ja.. vi vill ju inte bryr oss alls heller bara för att man inte "ska" fira denna dagen.

Nu ska jag sluta yra!
Over and Out!

Fredagen den 13:e

Jag hoppas jag klarar mej utan en massa otur idag, e trots allt lite skrockfull... inga nycklar på bordet här inte!

För övrigt så ser dagen ganska busy ut. Nu om ett lite tag, kanske 15 min, ska jag sluta lata mej o sätta igång med tvätten och med att städa. Jag e ledig idag nämligen så jag va bara tvungen att lata mej liiiite :D

Jag har en fyradagars helg tack vare att det är Presidents Day. Idag ska jag alltså tvätta och städa, luncha med Victory o ta en snabb sväng till köpcentret och till banken (hoppas dom har öppet).

Ikväll så kommer Mjukis föräldrar o deras vänner som är och hälsar på från Sverige hit. Vi ska äta lite plockmat/förrätter o dricka nån drink eller lite vin o sen gå till det hyffsat nyöppnade stället WaterMark. Det e det nya "finare i kanten" stället o det e svårt att får bord. Det känns lite läskigt att klä upp sej o sitta bland alla andra männsikor som "e nåt" här i området..
Nääää nu överdriver jag lite.. men så känns det just nu.. vad ska man ha på sej lixom????!! :O


Bäst att sätta igång med tvätten kanske?!
Over and Out!

Ännavänna

Detta har varit en lite annorlunda vecka. Först va mina lektioner i företagsekonomi inställda på måndagen, och sen idag (onsdag) så behövde jag bara gå på den första lektionen. Jag är redan klar med mina uppgifter för denna veckan och provet va framskjutet till nästa vecka.

Idag ska jag däremot gå på en Small Business Management lektion. En gång i månaden kan man gå och lyssna på en genomgång av de kapitel som vi kommer att ha prov på. Det är frivilligt, men det är också "gratis" information om provet. Det kan man väl unna sig :) Så ikväll ska jag vara där mellan 18 - 21.

Jag har börjat mitt nya matschema. Jag har varit mycket duktigare med att laga mat och ska prova lite nytt denna veckan. I måndags blev det pasta med köttfärssås (fisken jag ville ha va slut) och igår blev det hasselbackspotatis (eller hackelbacksTopatis som jag sa när jag va liten) och kött. Idag ska jag göra en rätt från min gamla hemkunskaps bok, nämligen vegetarisk gryta, fast vi ska ha korv till. :P Dock kommer jag få ändra på receptet eftersom min sambo är ett "allergibarn".  Det känns väldigt skönt att ha börjat. Förhoppningsvis kommer jag även tappa nåt kilo om jag fortsätter duktigt o äter mycket grönsaker till.


Jag har nog världens bästa pojkvän. Vi ju från olika ställen i Sverige och det kan ibland bli lite problem att förstå varandra. Ibland ser han ut som ett frågetecken. Han har nu hittat en skånsk ordlista så han kan förstå mig  bättre. Så saker som jag tyckte va självklara är numera inte det längre. Titta gärna in på länken och lär er lite mer, eller om ni har en vän som är svår att förstå så kan detta va ett bra sätt att lära sej lite nya ord och få förståelse. Lycka till!


Over and Out!


Taken

Vår fredagstradition som innebär middag och Battlestar Galactica blev inställd i fredags. Mike kände sej inte så bra, lite tur i oturen för jag va riktit trött. Jag antar att det tar på krafterna att ha besök :P

Fast Mike kände sej lite på bättre på lördagen så jag, Mjuken, Karina, Mike och Mjukens föräldrar gick först och åt sushi ihop. Sen gick vi på bio och såg thrillern Taken med Liam Neeson. Han va grym i filmen och den va riktigt spännande.. nästan så att man knappt andades ordentligt genom vissa delar. En film i min smak.. verkligen.


Efter filmen så belv det en öl på stammis-stället Dargans.

Idag så har jag bara suttit hemma o pluggat. Jag läser min matte som onlinekurs o det e inlämning på söndagarna vid midnatt. Vilket är skönt och man kan planera in när man själv tycker att man vill göra läxan. Vissa veckor som denna så har det passar mej väldigt bra att spara plugget till söndagen. Har även pluggat lite i min företagsekonmi. Känns skönt att ha gjort lite nu innan plus att jag har mitt första prov denna terminen på onsdag i just företagsekonomi.

När mjuken kom hem från att varit iväg på skjutbanan så kännde vi för Chipotle's burritos. På väg dit körde vi inom Big 5 som är en sportvarubutik. Dom hade en tubkikare på extrapris som vi köpte och har precis testat. Man kan se saker och detaljer som är jäääääättelångt bort. Tittade just in i pizzarestaurangen och vi kunde se vilken sorts sedlar kunden betalade med, och restaurangen ligger alltså tre kvarter bort. Skit coolt! :D

Nu ska jag fortsätta att kolla på Grammisgalan.
Over and Out!

Som vatten

Det känns som att himlen ska trilla ner. Dessutom e det lite "översvämning" på balkongen. Med andra ord... det regnar.



(Observera vattenpölarna på stolsdynan!)
Over and Out!

BJ's

Sitter pa jobbet o har ca 15 min kvar. Fick reda pa innan idag att manga ska samlas och aka till BJ's restaurant & brewery. En av mina favoritstallen, da kan man ju inte tacka nej :)

Det regnar ute dessutom, och ska gora det typ hela helgen. Sa da kan jag sitta inne o plugga, sa kan jag ha roligt idag :)

Dags att packa ihop!



Over and Out!

Fredik has left the building..

Jaha.. da kryper vardagen tillbaka igen. Fredrik akte imorse for att atervanda till Sverige. Det e trist att han har akt, men han kommer i alla fall hem till att fira fodelsedagar o annat skoj.

Vi har forsokt att utnyttja tiden val genom att ata gott o dricka vin. I mandags sa va vi i Camarillo och at god italiensk mat pa Veronas och sen fortsatte vi med att dricka rodvin nar vi kom hem, i akta italensk anda :P. Fredrik hade kopt en flaska nar han hade varit ute pa aventyr i San Fransico o pa vingardarna. Igar (tisdag) sa va vi och at valdigt god sushi med min kompis Victory. Han har ett litet guldkornsstalle. Fisken bara smalte i munnen.. sa gott va det. Jag provade blackfisk och fisklever for forsta gangen! Jaaa mamma, du horde ratt!!!!! :O Jag som har varit valdigt krasen i mina unga ar har borjat bli modig (eller glig, som vi sager i skane). *stolt*

Nu e det alltsa tillbaka till vardagen... det betyder att jag maste satt igang med att lasa kapitel 4 i min 'Finacial Accounting" bok. Jippiiii!! Prov om en vecka.
Over and Out!

Universal Studios

Vi hade sånt flyt igår.. Det va ju Super Bowl igår, det betyder att mer eller mindre varje amerikan sitter "inne" o tittar på detta. Det va helt sjukt lite folk på Universal Studios. Det va sååå skönt att slippa alla långa köer kan jag säga. Vi mer eller mindre bara gick rakt in på alla attraktioner. Så ett tips! Om man absolut inte måste se på Super Bowl, så passa på att göra sånna här saker.



Japp, det va en rolig dag!! Jag fick nästan!! (såå nära) en bra bild på Norman Bates från filmen Psycho när han lägger in en kropp/ ett lik(?!) i sin bagagelucka, blev ordentligt skrämd i House of Horrors (AJ LÖÖÖV) och god mat på T.G.I Friday, som för övrigt va mer eller mindre tomt, nästan spöklikt. En riktigt bra dag med andra ord.
Over and Out!

Little Miss Sunshine

Klockan är 8.40 på morgonen.. och vi är uppe med tuppen.. Vi ska närmligen åka till UNIVERSAL STUDIOS!! Woohoo!

Igår så lagade vi tacopaj, drack öl och tittade på filmen Little Miss Sunshine. Den va jättebra! Dessutom så e mycket av scenerna filmat här i Ventura. Bland annat hotellet vid stranden som vi ser från vår balkong.

Efter det drog vi till Cantina o drack margaritas. (Jag drack öl för jag e en mes).



Nu ska jag äta upp min frukost! Sen draaaar viii!! :D
Over and Out!

Äntligen helg!

Jag har längtat lite extra mycket denna veckan, av nån anledning, till helgen. Det e fint väder o det betyder att man kan hitta på roliga saker.

Igår så fortsatte vår fredagstradition med middag med Karina o Mike o sen Battlestar Galactica. Vi träffades på Winchesters och åt god grillad mat. Victory hängde oxå med på middag o så va så klart Fredrik oxå med.. nyhem kommen från sin lilla resa.


I morse (snarare lunch) så gick vi ner på Farmers Market o handlade lite färska grönsaker till middagen ikväll. Sen blev det brunch på Savory Cafe.


Ikväll kommer Victory hit o ska äta med oss. Det blir Tacogratäng o sen en del alkohol.
Imorgon bär det av till Universal Studios. Ska bli kul som attans, synd bara att Emelie inte kunde följa med, hon skulle festa i Santa Barbara. :/ Men men.. kan ju inte få allt.

Nu MÅÅÅSTE jag bara plugga om jag ska kunna få ha så kul ikväll och imorgon.
Over and out!

RSS 2.0