Celtic Thunder i LA

Jag va nog lite förvirrad igår.. Vi skulle inte alls till Kodak Theater i Hollywood. Vi skulle till Nokia Theater i Downtown LA. :D

Så vi åkte alltså ner till LA och det va en underbar känsla att få komma tillbaka dit efter att inte varit där på länge. Det e nåt speciellt med att va i Downtown bland skyskraporna och alla bilar och ljus. Det e även en speciell lukt.. storstadslukt.. LA-lukt.. ja det går inte riktigt förklara.

Vi va och åt pizza på Californa Pizza Kitchen.. sååå god pizza åt jag. Vi va 8 st svenskar som skulle gå och se den irländska gruppen Celtic Thunder. Dom va GRYMMA!! Tyvärr får man ju inte filma eller ta kort så det blev inget bildbevis. Jag vågade inte fuska eftersom vi satt jättelångt fram o vakter gick förbi där vi satt hela tiden. Men kolla gärna på dom genom länken i förra inlägget.



Over and Out!

Thanksgiving Dinner #2

Igår va vi hemma hos Karina och Mike och firade vår Thanksgiving-middag nummer 2. Jag hade ansvaret för att ta med snacks, lite plockmat o förrätter typ.

Det va jättetrevligt o vi åt ännu en god Thanksgiving-middag med pumpkin pie till efterrätt. Vi träffades redan vid två-tiden så det kastades lite amerikanskfotboll, kollades på film, njöt av solen och utsikten, snackades massa skit, lek med hunden, drack alkohol. Vi hade köpt med oss dansk Akvavit och sjöng snappsvisor.

Vi spelade även Black Jack. Viket tog flera timmar!! :D
Till sist så stod det mellan Karina och Mjuken... men Karina vann!! :D



Ikväll ska vi åka ner till Hollywood och se Celtic Thunder på Kodak Theater.
Här kan man får reda på mer om dom:
http://www.celticthunder.ie/

Over and Out!




Thanksgiving Dinner

Igår va ju Thanksgiving. Det va supertrevligt :D När maten stod på bordet så va det dags för alla att berätta va dom va tacksamma med. Några va mer seriösa än andra.

När vi hade tryckt i oss all mat o dricka så va det en som decka :P (dansken). Vi skulle spelat sällskapsspel men vi råkade börja lyssna på gammal Rock n' Roll från 50 talet o det dansades hej vilt istället.

Dansken vaknade till liv o va piggare än nånsin o det dansades lite till.. sen va det dags att åka hem. När jag sen kom hem så deckade jag kl 10 på kvällen på soffan. Det kändes som att min mage skulle explodera...!!

Nu ska jag sätta igång o fixa lite plockmat o förräter. Vi ska hem till några kompisar o fira Thanksgiving där o det e min uppgift att fixa det. Så det blir lite allt möjligt gott :D


Over and Out!

Happy Thanksgiving!

Idag firas det Thanksgiving i USA. :D

Det blir min andra Thanksgiving. Första firade jag med min värdfamilj 2005.

Idag äter man tills man slocknar o sen äter man lite till. Det är traditonen i alla fall. Tycker den verkar helt okej :P

På thanksgiving äter man:
- Kalkon
- Potatismos
- Stuffing (Bröd som man stoppar in i kalkonen medans den är i ugnen)
- Sötpotatis
- Tranbärsylt
- Pumpapaj


"Jag ser det regnar, jag ser det regnar.."

Ja i Sverige så snöar det o här REGNAR det.. det va inte igår! Det e skönt att det regnar faktiskt, seciellt när man e inomhus. Tror det får bli en kopp varm choklad senare ikväll eftersom det e rätt kyligt. Kändes som att jag skulle frysa fingrarna av mej i morse på min Accounting lektion.

Fast även om det e skönt att va inne när det regnar och det e mysigt, så känns det lite jobbigt att mjuken måste va  ute o flyga i detta vädret. Hoppas att resan hem från San Jose går bra så han kan komma hem o mysa med mej snart.  Det va inte så längesen som han va där uppe med jobbet. Det e kul att dom fick åka tillbaka så snabbt. Det betyder ju att dom gjorde bra i från sej sist. :)

Idag ska jag läsa ett kapitel i min hälsobok eftersom det blir läxprov imorgon. För övrigt känns det rätt skönt få sitta hemma i soffan eftersom jag åkte till skolan kl 8 igår morse o hade en lektion, sen till jobbet o direkt från jobbet till min kvällskurs. Va inte hemma förren halv tio på kvällen. Så det känns sååå skönt att befinna mej i en varm soffa just nu.
Over and Out!

Söndagsmys

Nu sitter jag i soffan efter middagen, korvstroganoff o ris, o myser med Nyåkers Pepparkakor, julmust (dock va den förra vi köpte godare) och clementiner. Det känns skönt att även om jag befinner mej i princip på andra sidan jordklotet så kan jag hålla kvar i dom svenska traditionerna. Även om jag har tjuvstartat lite :P



Over and Out!

Julshopping

Vi va ju hemma hos Karina o Mike igår. Dom hade även bjudit ett annat par o där en av dom faktiskt va pilot. Så det va ju en match made in heaven bland killarna. Vi andra tjejer hade så klart oxå roligt :D

Det grillades o åt sallad o kollades på stå-upp komedi o filmen 300. Det snackades om muskler, musik och engelsk humor. Sen fick jag även springa av mej lite när dom släppte ut hunden från sitt "rum". Det va inte igår man lekte "jaga-lekar" :P Det konsumerades en hel del alkohol oxå o vi kom inte hem förren vid två-tiden o jag råkar veta nån som varit bakis idag.. o det e inte jag :P hihihi..

Idag har jag och "svärmor" varit på shoppingrunda o letat julklappar o födelsedagspresenter. Vi åkte hemifrån mej kl 11 o vid sju gav vi väl upp av hunger. Så nu sitter jag här hemma i soffan igen, mätt o belåten. Har nämligen fyndat BIG TIME idag! :) Mjuken fyller ju år om en vecka då det även är Thanks Giving helg. Så det e skönt att ha presenter klara eftersom hela helgen e planerad o det ska umgås som bara den.. :) Vi har varit runt på massa olika ställen idag men bla på Camarillo Outlets och Thousand Oaks Mall. Det e dagar som denna jag känner att jag verkligen trivs här :)

Det har "tyvärr" redan börjats med julpyntning trots att det inte brukar börja förren efter Thanks Giving. Fast o andra sidan så  gjorde det att vi fick in rätta myskänslan när vi gick mellan de olika affärerna.



(Obs! Jag vet att kortet i mitten inte e så bra, men jag ville så gärna ha en bild där folk står i kö för att sitta i tomtens knä o önska sej nåt o ta en bild. Men jag va tvungen att smygta bilden så den blev rätt kass.)

Over and Out!

"Dreaming of a whiiiiite X-mas.."

Jag fick ett sms innan idag av mamma om att det SNÖAR hemma i Sverigelandet.. :D Satan i gatan lixom.. Här skiner solen som alltid. Det känns himla skumt att det e så här varmt o soligt i november.

När jag jobbar så hinner jag sällan titta ut o det e dessutom mörka glas så det känns som att det skulle va mörkt ute. Fast jag blir lika förvånad varje gång jag tittar ut o det e soligt. Jag borde ju ändå ha vant mej nu tycker man.. men men.

Idag har varit en stressig dag på jobbet o fick inte gjort allt som jag skulle, trots att ja stressade som en idot. Har jag i alla fall nåt att göra på måndag :P

Idag så ska vi hem till Karina o Mike.. dom ska ha BBQ o sen blir det filmkväll. Vet inte så mycket mer än så.. men det känns kul att hitta på nåt annat. Denna veckan har inte varit så rolig. Mjuken har haft maginfluensa o sen har han även jobbat kväll två dagar. Så det ska bli kul att få hitta på nåt o se nåt annat en våra "fyra" väggar.

Idag så ringde även min älskade Frida :D Tyvärr missade jag hennes samtal pga jobb, men det va så härligt att höra hennes vackra stämma på mitt "voice mail". Miiiiiissssss Yoooooouu!!



Min fiiiinna Fridi-stini...! <3

Over and Out!

Dum blondin?

Idag har jag en san dar dalig dag.

Mjukis va tvungen att ga upp fyra i natt for att kunna kora hemifran kl 5.00. Han ska va borta hela dagen o kommer nog tidigast hem kl 22.00. Stackare. Dom ska namligen pa moten uppe i San Jose.

Eftersom jag inte sov sa bra i natt pga det o vaknade hela tiden sa forsov jag saklart mej. Nar jag vaknade o insag detta sa tyckte jag det va lite skitsamma eftersom vi anda jobbar individuellt med vara projekt o han inte tar nan narvaro. Sa jag somnade om igen, tydligen. For sen vaknar jag i panik o inser att kl e mycket o jag ska mota Missy o hjalpa henne komma i fatt i tyskan eftesom hon varit sjuk. Jag springer runt som en yr hona o gor inget vettigt nar jag kommer pa att vi skulle traffas en halvtimme senare an jag forst trodde nar jag vaknade.

Eftersom jag nu helt plotsligt har lite mer tid sa tar jag mej tiden att valja lite roligare klader an slappeklader som jag oftast klar mej i pa tisdagar o torsdagar. Tar till och med lite spray i haret. Av nan anledning sa missar jag sa klart bussen med 30 sek. Baaaaahh!! Jakla skit lixom, speciellt eftersom jag inser att det inte e sa stor chans att jag kommer hinna till var motesplats i tid, o jag inte har hennes telenummer.

Sa jag borjar ga men inser snabbt att det bara e lojligt for jag kommer inte komma fram i tid anda, sa jag satter mej pa narmsta busshallsplats. Saklart e denna bussen sen o den e nastan full med manniskor o alla ser sadar langsamma ut, hinner jag tanka medans jag satter mej.. o mycket riktigt sa hade jag ratt. (Jag har lar mej se det under dom hundratals bussresor detta aret). Bussen ska saklart stanna pa VARJE busshallsplats o aven en rullstolsbunden hinner komma pa och av innan vi ens borjar narma oss dar jag ska av o byta buss. Jag inser att jag  har missat bussen jag skulle byta med sa jag hoppar av o gar i hundra nittio bort till skolan. En kvart - 20 min senare e jag framma o hon e inte dar.. :( Vad gor jag nu..?!! sa jag borjar ga mot biblioteket for att hon satt sej dar sa lange..  Som tur hinner jag se henne forsvinna runt knuten o jag springer i kapp henne. Puuust!

Men det va inte over dar... Hon berattar for mej att hon maste ivag o hjalpa en kompis som har en "emergency". Sa vi ska gora det efter lektionen istallet. Sa nu hinner jag antagligen inte aka till Target som jag hade tankt.. men men..

Eftersom jag va vralhungrig o kravde en liter vatten efter mitt maraton sa tankte ja testa ett mexhak som ligger i narheten. Det va sadar.. och nu sitter jag har o det brinner  i munnen pa mej.. dumma salsa, som jag inte svettades nog innan.

Sa nu far jag val hoppas att det blir battre.. for jag vagar inte saga "det kan val knappast bli varre" for det vet jag att det kan.. har ju fortfarande bussresor framfor mej o hela kvallen kommer jag va sjalv hemma. Sa "peppar peppar.."


Nu ska jag sluta klaga! Jag ser ju ialla fall inte ut som en ratta langre utan har faktiskt lycktas med att farga haret ratt bra... o jag e ratt nojd, aven om det kanske gjorde mej till en dum blondin?!.. Hehe..

Over and Out!

Blondie

Jag e ju dum i huvudet.. Kl är midnatt o här sitter jag o väntar på att min hårfärg ska verka. Gjorde blonda slingor innan idag.. eller ja Mjuken hjälpte mej.. men jag trivdes inte i det o kände att min mörka slinga va tvungen att komma tillbaka annars hade jag legat o stört mej på det o hade inte kunnat sova.. Så nu sitter jag här i måste vänta tills klockan kvart i ett :(

Helgen har varit mycket mycket lugn och VARM. 33 grader både lördag o söndag så i lördagseftermiddag stod vi inte ut längre så vi fick gå på bio o svalka av oss genom deras AC. Kollade på den nya Bondfilmen som hade premiär här i fredags..

Va även med en snabbis o deltog i en demonstration,. men den får jag lägger upp bilder om det senare.

Imorgon börjar en ny lektion för mej. "Create a Webpage" o den ska jag gå 4 måndagskvällar nu framöver. Kommer inte komma hem förren vid halv tio på kvällen :( men men.. har ju valt et själv..

Nu ska jag kolla lite på Robert Chicken....
 Over and Out!

Helgen

I lördags så va hade vi bestämt oss för att ta tag i nåt som såg ut som en lägenhet där 5 ungkarlar bor i. Inget vidare då med andra ord. När lördagen väl kom så fastnade vi med varsinn laptop i knät o pratade med nära o kära på telefon o allmänt umgicks med andra över nätet. När kl helt plötsligt va fem så insåg vi att vi va rätt hopplösa o gav upp städningen för den dagen. Vi tyckte att vi faktiskt förjänade lite slappe efter en hård vecka.

Vi va faktiskt inte helt jävliga, vi va nere på stan o åt luch på 50-tals syltan "Busy Bee" med mjukens föräldrar.

Senare när jag satt o kollade på läskiga filmen Omen, mer eller mindre själv, så ringde en jobbkompis o frågade om jag o mjuken ville hänka på till det nyöppnade stället Candel Light. En parantes är att vi har fått nya grannar, två killar, en av dom är managern på Candle Light och den andra jobbar som bartender där. Jag som satt med hjärtat i halsgropen tyckte det va ett bra förslag så det blev att hoppa in i duschen. Halv tolv mötte vi Viktory (min jobbkompis) och hans dejt Tara utanför Candle Light. Väldigt mycket LA känsla över stället måste jag säga, lite launch stil med vita stora soff-sängar lite här var, kandelabrar som hände från träden, ett vattenfall, vita draperier som avskärmade små VIP-likande bås. Mest spelades det dunka dunka musik under tiden vi va där så det blev att vi svängde loss på "ute-dansgolvet". Mycket trevligt och mycket skratt.




I söndags så va det dags att sätta gång med städningen. Både jag och mjukis jobbade hårt o fick gjort det allra mesta :D *riktigt nöjd* På kvällen så hade jag bjudit in gäster, Karina från mitt jobb och hennes man. Även om dom är lite äldre så har vi mycket gemensamt. Mycket trevlig kväll med Carlsbergs Elefantöl, Flygande Jakob och Chokladpudding.

Dagen efter så va jag ledig från både jobb och skola pga av Veterans Day, men spenderade nästan hela med att plugga Accounting.

Lite andra roliga saker som hänt är att min ÄLSKADE Frida har skickat massa svenska godheter.. ÅÅhh Frida.. du e så bäst!! Vet inte hur jag ska kunna tacka dej... Sen va vi på Word Market (en affär) och där hade dom Svensk Jul Must och Svenska Pepparkakor. Sen blir det bilder på en underbart vacker solnedgång :D




Over and Out!

Motivationspush

Nej.. jag har inte dott :P Jag bara tog en san dar "Blondinbella-paus". Det va inte riktigt planerat utan blev mer sa.

Madde skitkonstigt o va hangig o deppig precis efter valet plus att det va en ratt tuff vecka. Men tog igen mej under helgen o fixade mycket av det som jag har skjutit upp o nu kanns allt faktiskt mycket battre. Har borjat andra pa lite saker som jag tyckte va daligt och an sa lange har jag bara matt battre av det.

Kommer en uppdatering av helgen senare ikvall nar jag kommer hem. Ville mest bara beratta att jag faktiskt lever o att det bara va en tillfallig svacka :)

Over and Out!

Det kanske kommer en förändring..

Ja jag vet att jag e ganska sen på det.. :P Men ja... Obama vann!! Wooohoo!

Det känns rätt häftigt att få ha varit på plats under valet och "the making of history".

Jag väntade ganska tålmodigt på att mjuken skulle komma hem från jobbet så vi kunde gå ner till vallokalen, eftersom han får rösta.  Jag fick till och med stå med när han fyllde i blanketterna/valsedeln. Förutom att välja president så väljer man även senat för Kalifornien och denna gången tog man även ställning (ja eller nej) till 12 st olika propositioner.

När vi va klara så åkte vi hem till mjukens föräldrar o följde valet hemma hos dom...

Måste säga att jag e imponerad av både Obamas och McCains "tacktal".
Ska bli spännade att se hur det här kommer att bli..




Over and Out!

Valvaka

Ja idag e det ju äntligen dags för presidentvalet, plus lite annat.
Man har tex chans att rösta på i fall man tycker att giftemål mellan två personer av samma kön ska vara lagligt i Kalifornien eller ej och annat liknande.

Jag e så trött på hela karusellen så det ska bli så skönt när det e över.. Fast o andra sidan så börjar ju en ny karusell istället. Men då vet man i alla fall. Och jag slipper höra på alla jobbiga männsiskor som inte tycker som jag. Speciellt så e jag trött på att folk tycker att Sarah Palin borde bli president :O What!! lixom.. det har jag hört från massa olika folk runt omkring när man väntar på bussen, på TV eller på stan. Men dom allra flesta i Kalifornien röstar ju på Obama så det e ju ändå han som man hör mest om här, tack o lov.

 Vi kollade på "Saturday Night Live Presidential Bash 2008" på TV igår o jag måste ju säga att Tina Fey gör Sarah Palin helt overkligt  fantastiskt bra!! Skit kul!! Klockrent!

Det verkar som att många i Sverige ska på eller ha valvakor ikväll. Här vet jag ingen som ska träffas o följa valet, alla jag känner ska inte ens rösta.  Men fick precis reda på i skrivandets stund att vi kommer faktiskt att åka hem till mjukens föräldrar o följa valet där o äta middag!! Toppen!

Det som e konstigt e att jag knappt har hört nåt om presidentvalet på skolan, o inte heller har folk disskuterat det på jobbet heller.. Verkar som att det pratas mer om det bland vanliga dödliga i Sverige?! Kan det va så?!

Nu måste jag återgå till att göra mej klar inför att återvända till skolan o ha TYSKA!! Woohoo!



Over and Out!



Halloweenfest

I fredags så förberedde jag en stooor godisskål ifall det skulle komma nån att knacka på dörren.. men icke så nicke :( Så typiskt och trist. Det va bara att förvandla mej till "Candy Girl" och Mjuken till SWAT-polis.

Efter att ha gjort oss i ordning med alla kläder o pryttlar så va det dags att ge sej iväg. Vi åkte för att hämta upp ett par kompisar som kommer från Indien som skulle med. När vi åkte ur garaget och körde över Main Street så va där en massa utklädda männsikor :D Dom första vi såg va ett par mackor/toast :D

Vi mötte upp våra Indier på VONS (typ ICA) o där inne stod en "påve" o försökta välja vilken ölsort han skulle dricka under kvällen :D

Sen åkte vi vidare till festen. Dom hade dekorerat med spindelnät UV-ljus, rökmaskin o hela kittet :D O dom allra flesta va utklädda. Det va en mycket trevlig kväll och många glada o fulla människor.

När vi kom hem så va kl väl runt två och staden höll på att stänga ner så vi hann se lite mer utklätt folk på stan. Vi såg även ett helt gäng som va på väg in i hissen när vi skulle parkera. Så när vi sen kom innanför dörren och höll på att ta av oss våra utstyrslar så hör jag hur det bankar o låter konstigt från ytterdörren. Jag inser då att det e en full typ pirat som försöker ta sej in i lägenheten :D Mjukis Fick komma o öppna o säga åt han att han kommit fel :D
Hoppsan hejsan lixom..



Over and Out!

RSS 2.0